Tekniikkaralli

Tekniikkaralli on suunnattu noin 9-12 vuotiaille uimarin aluille, jotka omaavat jo Vesirallikurssien taidot. Ryhmät muodostetaan taitotason mukaan, joten ryhmiin otetaan mukaan myös vanhempia uimareita.  Pääsyvaatimuksena on  uimataito: *Pohjoismaisen uimataidon määritelmän mukaan henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään, on uimataitoinen.

Tavoitteena on kehittää uintitekniikkaa niin, että lapsi pystyy uimaan 100 metriä sekauintia: startti, uintilajit ja käännökset kilpailusääntöjen mukaisella tekniikalla. Lapsen liikkuessa monipuolisesti vedessä, kehittyy hänen luottamuksensa veteen ja samalla hänestä tulee taitava vedessä liikkuja. Taitava uimari hallitsee hengityksen, asennon ja liikkeen vedessä ja omaa näin edellytykset hyvän uintitekniikan oppimiseen . Kurssin tavoitteiden täytyttyä hän voi suorittaa 100 metrin sekauintimitalin. Mikäli lapsi on kiinnostunut kilpailemisesta, niin uintilajien tekniikat ja käännökset opittuaan lapsella on todella hyvä pohja siirtyä harjoittelemaan Seinäjoen Uimaseuran kilpauintiryhmiin.

Käytämme kursseillamme MP Michael Phelps Swim Method tuotteita. Omia uimavälineitä ei siis tarvitse ottaa mukaan kurssille. Lapsi tarvitsee kurssille osallistuakseen oman uimapuvun ja uimalasit. Harjoitukset pidetään Seinäjoen Y-talon allastiloissa. Kurssin hinta sisältää allasvuokran, välineiden käytön ja ohjauksen. Ilmoittautuminen on sitova ja sillä varaat paikan ryhmästä ja sitoudut maksamaan kurssimaksun. Erillistä sisäänpääsymaksua ei tarvitse maksaa. Uimareita ei ole vakuutettu Funteamin puolesta.

ILMOITTAUTUMINEN


Uimataitoni:

Sonja Kujanpää
Oma kilpauintiurani kesti kymmenen vuotta, valmensin myös kilpauintiryhmiä kymmenisen vuotta. Olen ohjannut myös uimakouluja ja aikuisten tekniikkakursseja. Koulutukseltani olen Liikuntaneuvoja. Uintikoulutusta olen käynyt Vauvauinninohjaaja, Uimaopettajakurssit, Vesitaituri- ja Vesiralliohjaajakurssin, Aikuisten tekniikkakurssiohjaaja, Avovesiuinnin ohjaajakurssin ja Uintivalmennuksen tasot I-III.